Submers Onderwaterwereld

Een plons in het Grevelingenmeer tijdens het RAVON Vissenweekend

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. De ondiepe oesterbanken in deze voormalige zeearm vormen een goed leefgebied voor allerlei soorten vissen, kreeftachtigen, anemonen, zeesterren, ribkwallen en wieren. Zeer algemene vissoorten in dit biotoop zijn de Zwarte grondel (Gobius niger), Koornaarvis (Artherina presbyter) en diverse Zeenaalden (Syngnathus spec.).

Klik op een foto voor een vergroting (click to enlarge image):

Europese-zeekreeft-(Homarus-gammarus) Gewone-steurgarnaal-(Palaemon-elegans) Golfbrekeranemoon-(Diadumene-cincta) Grote-zeenaald-(Syngnathus-acus) Grote-zeenaald-(Syngnathus-acus)-2 Strandkrab-(Carcinus-maenas) Zwarte-grondel-(Gobius-niger) Zwarte-grondel-(Gobius-niger)-2 Zwarte-grondel-(Gobius-niger)-3 Zwarte-grondel-(Gobius-niger)-4